Opinie

    • Youp van ’t Hek

Supporter

Als je, zoals ik, nogal neerkijkt op de gemiddelde voetbalbobo met zijn sky-box, zijn lease-BMW, zijn huis in Marbella en zijn blond gespoten Vanessa van dertig jaar jonger, dan heb je op dit moment leuke tijden. Zeker als je de Vitesse-soap een beetje volgt. De Arnhemse club had een Raad van Toezicht en de voorzitter van dit orgaan zag meer op zichzelf toe dan op de club. Hij regelde samen met bestuurslid H. Veenendaal via een ingewikkelde handjeklapconstructie de transfer van Pierre van Hooijdonk naar Benfica. Privé hield Guijt hier een enorme klap kwartjes aan over. Benfica hoefde geen bankgarantie af te geven en de BTW was ook niet helemaal naar behoren geregeld. Gevolg is dat het de club voorlopig twee komma acht miljoen gekost heeft en dat ze voor Pierre nooit een cent zullen vangen. Benfica is op een escudo na failliet, de vroegere voorzitter zit in de bak en crimineel Guijt, die ook nog geen cent gezien heeft, moet voorlopig even onderduiken, daar ik denk dat de harde kern van Vitesse even met hem wil praten. De Nuon-top snapt zo langzamerhand dat ze jaren met een zooitje gajes aan tafel heeft gezeten en ik denk dat ook de duizenden Vitesse-supporters zich stevig achter de oren krabben. Het hele bestuur heeft zichzelf ten koste van de club aan alle kanten afgevuld en hun eigen cluppie wankelt nu op de rand van een faillissement. En dan komt voor hen nog het ergste: De club is voorlopig gered door een Twente-supporter, die hen tegen een woekerrente van dertien procent wel even tien miljoen wilde lenen. Ook deze bobo voldoet weer voor honderd procent aan mijn vooroordeel over dit schuim der natie. Heerlijk. Als justitie morgen alle Nederlandse voetbalclubs gaat doorlichten, dan hebben we binnen nu en twee maanden een gigantisch cellentekort. Maar Guijt weet als makelaar nog wel een terrein waar een bajes gebouwd kan worden en Wessels van Twente schiet het tegen twintig procent rente wel even voor. En misschien kom ik wel in de cel omdat ik de heren beledigd heb. Wat een laaielichters!

    • Youp van ’t Hek