Shell laat bod op Barretts ongewijzigd

De Koninklijke/Shell Groep handhaaft onverkort de prijs van haar bod op het Amerikaanse aardgasbedrijf Barrett Reserves, 55 dollar per aandeel op alle uitstaande aandelen Barrett, ondanks de afwijzing van Shells bod door de leiding van Barrett afgelopen vrijdag.

Dat heeft Shell vandaag bekendgemaakt.

Shell hoopt nu de aandeelhouders van Barrett rechtstreeks voor zijn bod van 55 dollar te winnen, ook al sloot de koers van het beursgenoteerde Barrett afgelopen vrijdag op Wall Street op 62,52 dollar, ruim 30 procent hoger voordat Shell zijn vriendelijke bod deed. Shells bod houdt een overnamepremie in van 24 procent, maar dat op basis van de slotkoers van 28 februari.

Vorige week woensdag deed Shell het vriendelijke overnamebod aan de leiding van Barrett, zij het wel met de eis dat die voor (afgelopen) zaterdag moest instemmen, anders zou het bod vijandig worden. Barrett wees daarop Shells bod af, de leiding vindt de prijs te laag gelet op de omvang van de gasreserves van het Amerikaanse bedrijf.

Shell doet nu een tenderbod, waarbij het Nederlands/Britse energieconcern mikt op een meerderheid van de aandelen van Barrett. Barrett heeft een `gifpil' die het bedrijf tegen vijandige overnames moet beschermen, een constructie die advocaten namens Shell inmiddels bij een rechtbank aanvechten.

Barrets beschikt over gasreserves in de Rocky Mountains, het Midden-Westen van de VS en in de Golf van Mexico ter grootte van 1 jaar gasconsumoptie in Nederland. Het bedrijf maakte vorig jaar een omzet van nog geen 400 miljoen dollar en een winst van 68 miljoen dollar.