Muisband

Manu Handbrace. Verkrijgbaar in vier afmetingen, van normaal tot extra large en in aparte uitvoeringen voor links- en rechtshandigen. De prijs is 185 gulden inclusief btw, maar zonder verzendkosten. Info en verkoop: www.agert.com of (078) 616 39 40

Agert, een bedrijf dat innovatieve producten op medisch gebied brengt, komt met een brace voor mensen met carpaal tunnelsyndroom. RSI in de hand is de meest bekende vorm van dat syndroom. Het bijzondere van dit zachte en flexibele hulpmiddel is dat het passief gedragen wordt. Dus niet overdag, maar juist 's nachts tijdens de slaap. De brace drukt de buitenste twee vingers naar binnen, waardoor de overbelaste pees volledig tot rust komt. Wie dit regelmatig doet, komt van de klachten af, meent R. Terizzi van Agert.

Terizzi deed onderzoek onder 80 testpersonen. 65 procent van de bracedragers merkte verbetering, de rest lichte verbetering. Slecht 3 procent van de dragers merkte niks. ,,Daarom is het ook een diagnostisch middel. Als dit niet werkt, weet je namelijk dat er geen sprake is van carpaal tunnelsyndroom en dat je een orthopeed of neuroloog moet inschakelen.'' Ondanks het testsucces is het product nog niet doorgebroken in Nederland, voornamelijk omdat het ziekenfonds de brace nog niet vergoedt. Daarom is het bedrijf bezig werkgevers en Arbo-diensten te interesseren. Wie niet wil wachten, kan bij Agert de brace kopen voor 185 gulden, exclusief verzendkosten.

    • Renske Schriemer