Leverworst

Leverworst kopen we bij voorkeur op de markt. ,,Daar zit echte lever in', zegt de slager die met imponerende snelheid haar klanten bedient. De leverworst blijkt echter ook nog wat anders te bevatten. We happen in een boterham en hebben opeens een tand in onze mond. Even slaat de schrik toe, maar een tongcontrole wijst uit dat we zelf geen tand minder hebben.

De vondst toch maar even gemeld, op een moment dat er niemand bij de kraam staat. De reactie is verbluffend. Ze kiest direct voor de aanval: ,,Kan gebeuren. Er kan ook knars in zitten.' Mijn opmerking dat `lever toch geen gebit heeft' negeert ze volkomen. Ze rondt haar aanval af met: ,,Die tand is juist een bewijs dat er geen kunststoffen inzitten, dat het allemaal puur is.' Al een week geen leverworst gegeten.

    • Hans Ulrich