Crisis bij SAirGroup na vertrek top

SAirGroup, het moederbedrijf van luchtvaartmaatschappij Swissair, is vanochtend ruim 10 procent van zijn beurswaarde verloren. De Zwitserse krant SonntagsZeitung meldde gisteren dat de verliezen van het luchtvaartconcern vorig jaar zijn opgelopen tot 2,5 miljard Zwitserse franc (3,5 miljard gulden). Afgelopen weekeinde besloten negen van de tien commissarissen van SAirGroup op te stappen. Vijf commissarissen leggen hun functie neer op 25 april tijdens de aandeelhoudersvergadering. De overige vier, inclusief voorzitter Eric Honegger, treden in de loop van volgend jaar terug. SAirGroup zou een faillisement hebben afgewend door pensioengelden ter waarde van 800 miljoen franc te activeren, aldus SonntagsZeitung. SAirGroup ontkent de berichten en publiceert op 2 april jaarcijfers.