Bisschoppen kritiseren regering Nigeria

De Nigeriaanse bisschoppen hebben dit weekeinde scherpe kritiek geuit op de regering van Olusegun Obasanjo. De regering ,,voldoet helaas niet aan onze verwachtingen'', zeiden de bisschoppen in een verklaring die werd afgegeven na een landelijke conferentie. Ondanks Obasanjo's belofte de corruptie een halt toe te roepen, geeft de regering te veel geld uit aan ,,dure projecten die niet direct de levensomstandigheden van de bevolking verbeteren'', aldus de invloedrijke bisschoppen. Zij zeiden bovendien dat ze de invoering van de islamitische wet in het noorden van Nigeria ,,hoogst onverantwoordelijk en onacceptabel'' vonden. ,,Nigeria wordt gezien als een instabiel land wegens de shari'a, en eerlijk gezegd heeft ons land daardoor een slechte naam gekregen'', zei aartsbisschop John Onaiyekan.