Barcelona zo goed als kansloos voor voetbaltitel Spanje

Barcelona is vrijwel zeker kansloos voor de Spaanse voetbaltitel. De Nederlands getinte ploeg speelde voor eigen publiek met 1-1 gelijk tegen Real Mallorca en verspeelde daardoor twee punten in de achtervolging op de drie koplopers in de Primera Division. De Braziliaan Rivaldo van Barcelona maakte beide treffers.

Barcelona heeft inmiddels elf punten achterstand op aartsrivaal Real Madrid. De `Koninklijke' won met 4-0 van Real Sociedad. Morientes scoorde twee keer, Raúl en McManaman ieder één keer. Deportivo blijft in het spoor van Real Madrid. De titelhouder behoudt een achterstand van vijf punten. Valencia heeft zeven punten minder dan Real. Er zijn nog twaalf speelronden in de Primera Division.

Deportivo won afgelopen zaterdagavond met 4-1 van Numancia. Tristan en Pandiani scoorden twee keer voor de ploeg van de Nederlander Makaay, die niet in actie kwam. Hij werd gespaard voor de cruciale wedstrijd in de Champions League tegen AC Milan, dat morgenavond moet winnen van Deportivo om zich voor de kwartfinales te plaatsen.

In de Serie A bezet AC Milan de achtste plaats. Zaterdag speelden de rossoneri met 2-2 gelijk bij Atalanta. Koploper AS Roma, dat Brescia met 3-1 versloeg, behield een voorsprong van zes punten op achtervolger Juventus. De ploeg uit Turijn won met 1-0 van Reggina. Lazio lijkt na de 2-0 nederlaag bij Bologna kansloos voor titelprolongatie.

In de Bundesliga verspeelde Borussia Dortmund de leidende plaats door een 2-2 gelijkspel bij Freiburg. Bayern München heroverde de koppositie door een 2-0 zege op Energie Cottbus. Daarmee revancheerde de Duitse titelhouder zich voor de 3-0 nederlaag in de Champions League tegen Lyon. De donderspeech van voorzitter Beckenbauer had zijn uitwerking niet gemist.

Schalke 04 zakte na de 0-0 bij Eintracht Frankfurt naar de zesde plaats, maar de achterstand op Bayern bedraagt slechts vier punten. Kaiserslautern, komende donderdag de tegenstander van PSV in het UEFA-Cuptoernooi, passeerde Schalke op de ranglijst. De ploeg van trainer Brehme behaalde een 3-2 zege op 1860 München.