Werktrots

,,Werk waar je trots op bent'', afficheert de belastingdienst op stations. De boodschap is origineel, dus moeilijk te begrijpen. Op de foto zakt een man in spijkerbroek en op sneakers door de knieën, terwijl hij een paar witte vegen op een garagedeur zet. Onder hem wat voddige, opwaaiende kranten en potjes. Duidelijk een zwartwerker. Volgens de belastingdienst moet die ontduikende man dus trots zijn op zijn werk. Elders de foto van een vrouw die in haar volle keuken drie honden verzorgt. Ook werk waar je trots op bent.

Of bedoelt de belastingdienst iets anders? Zodra je zo'n zwarte schilder of hondencrèchehoudster in de buurt ontwaart, moet je daarvan aangifte doen om het nog vóór 1 april makkelijker voor hen te maken. Dan word je bij de belastingdienst aangenomen. Werk waar je trots op kunt zijn.

    • Maarten Huygen