Selectie Radio

Vroege vogels. Aandacht voor o.a. genetisch gemanipuleerd voedsel; het verdwijnen van de steenuil; stuwwallen, pingo-ruïnes, kreekruggen en oude duinen, en Jacob Kuiper over de resultaten van zijn onderzoek naar de natuur tijdens de zonsverduistering van 11 augustus 1999. Radio 1, 8.08-10.00u.

Spiegelzaal. Pianist Derek Han speelt Chopin met sopraan Julia Bronkhorst en het Aurelia saxofoonkwartet vertolkt Puccini. Radio 4, 10.00-11.00u.

OVT. Na de column van journalist en oud-parlementariër Kees Zorgdrager een gesprek met historicus J.C. Kikkert over de `kwestie Irene' en met Frans van Poppel over bevolkingsgroei en bevolkingspolitiek. In het tweede uur o.a. het boek Een onbelicht verleden over de verplichte tewerkstelling van medische studenten in nazi-Duitsland (1943-1945) en het eerste deel van een tweeluik over het familiebedrijf Walra, gespecialiseerd in de verkoop van linnenuitzetten aan particulieren. Radio 1, 10.04-12.00u.

Radio 1-Journaal. Gemeentepoliticus en televisieregisseur Jan Nagel praat over zijn partij Leefbaar Nederland, zijn ambities en zijn ideale lijsttrekker. Radio 1, 13.30-14.00u.

De andere wereld van zondagmiddag. Onder anderen correspondent Joris Luyendijk over zijn boek Een tipje van de sluier over islam voor beginners; scheidend secretaris Frederik Heemskerk van de Nederlandse Orde van Advocaten over de advocaat als media-ster en een debat over de toeneming van het aantal meldingen van pesten en mishandeling van homo's door allochtone jongeren. Radio 5, 13.02-15.00u.

Nachtlicht. Aan de vooravond van de boekenweek leest Nilgün Yerli (geboren in Turkije) voor uit haar eerste roman De garnalenpelster, Ellen Ombre (Suriname) uit Valse verlangens, Moses Isegawa (Oeganda) uit Twee chimpansees en Antoine de Kom uit zijn bundel Zebrahoeven. Radio 1 & 2, 1.02-6.00u.