Selectie Radio

Tema. Aandacht voor stamcellen die in staat zijn om zichzelf te vermeerderen, waardoor nieuw weefsel ontstaat. Deze cellen die van groot belang kunnen zijn bij transplantaties worden gevonden in rest-embryo's en in het bloed van navelstrengen van pasgeboren baby's. Radio 5, 14.02-15.00u.

Opera aan de Amstel. Tweede deel van een serie hoorspelen waarin componist Hector Berlioz (Bob van Tol) met orkestleden praat over Le Nozze di Figaro van Mozart en De barbier van Siviglia van Rossini. Ook praten zij over agenten, managers en operadirecteuren. Radio 5, 15.02-16.00u.

Spektakel. Portret van de Spaanse impressionist Ramon Casas (1866-1932) die al op 15-jarige leeftijd naar Parijs ging om zich in de schilderkunst te bekwamen. Ook een reportage over het Moskouse Theremin Centrum waar jonge componisten in de weer zijn met elektronische en computermuziek. Radio 5, 17.02-18.00u.

Easy listening. Opnamen van Eddie Daniels en Garry Burton die een eerbetoon brengen aan Benny Goodman en Lionel Hampton. Voorts fluitist Jean Pierre Rampal met de Franse jazzpianist Claude Bolling en Pat Metheny in orkestopnamen met Jean Toots Thielemans. Radio 1 & 2, 0.02-2.00u.