Ramsj

John M. Murrin e.a.: Liberty, equality, power; a history of the American people. Gebonden, Harcourt Brace 1996, van ƒ99,85 voor ƒ24,95. Het Martyrium Amsterdam

Meer dan duizend pagina's met Noord-Amerikaanse geschiedenis, vanaf 50.000 voor Christus toen de eerste Siberische stammen via een landrug in de Bering Straat het Amerikaanse continent binnentrokken, tot aan de inval van Amerikaanse troepen in Haïti in september 1994. Aandacht niet alleen voor politieke en militaire geschiedenis, maar ook voor ontwikkelingen op sociaal en cultureel terrein, in het bijzonder de opkomst van de `popular culture' (speelfilms, jazz, stripboeken, popmuziek, etc.). Geïllustreerd, en voorzien van een uitvoerige index. Bij de aanschaf van Liberty, equality, power krijgt men bij Het Martyrium cadeau: A primer for American history van David Laushey, een beknopte, grondige inleiding in de Amerikaanse geschiedenis, compleet met een aantal stevige multiple-choice vragen.

    • Henk Lagerwaard