Ramsj

Leo Duppen (samenstelling): Corneille's weergaloze werkelijkheid. Gebonden, Cobra Museum Amstelveen 1997, van ƒ120,- voor ƒ49,50.

De Slegte

Catalogus van een expositie die in 1997 – ter gelegenheid van Corneille's vijfenzeventigste verjaardag – in het Cobra Museum werd gehouden. Boek bevat ruim zeventig uitstekende kleurenreproducties, een bibliografie en een filmografie, en een overzicht van de vele exposities die Corneille hield sinds hij in 1946 in het Beerenhuis in Groningen debuteerde. Bij Roelants Nijmegen ligt een ander bijzonder kunstboek in de ramsj: Neue Sachlichkeit; Bilder auf der Suche nach der Wirklichkeit van Hans-Jürgen Buderer en Manfred Fath. Grondig boek over de Duitse figuratieve kunst uit de jaren twintig, met beschouwingen over het werk van onder anderen Otto Dix, George Grosz en Rudolf Schlichter. Van ƒ124,45 voor ƒ49,95.

    • Henk Lagerwaard