PSV hoopt op clementie van UEFA

PSV heeft de hoop nog niet opgegeven dat het de te laat bij de UEFA aangemelde spits Ruud van Nistelrooij volgende week alsnog kan opstellen in de return tegen FC Kaiserslautern.

,,Wij zullen met alle mogelijke middelen trachten de bureaucratische beslissing van de UEFA om te zetten in een menselijk besluit'', zei PSV-voorzitter Harry van Raaij gisteravond na de 1-0 nederlaag van PSV in het eerste duel uit de kwartfinales van de UEFA Cup.

Uiterlijk vandaag dient PSV in beroep te gaan tegen de strafmaatregel van de UEFA, die Van Nistelrooij en verdediger Eric Addo een speelverbod oplegde in het UEFA-Cuptoernooi, omdat ze niet voor 20 februari waren aangemeld. Nadat woensdag manager Frank Arnesen en directeur Peter van Fossen schuld bekenden aan die administratieve fout, maakte voorzitter Van Raaij in een persoonlijk onderhoud zijn excuses aan de ontgoochelde Van Nistelrooij. ,,Menselijk falen is de oorzaak van deze blunder. Maar ook Ruud beseft dat menselijke fouten onvermijdelijk zijn'', zei Van Raaij.

Volgens de voorzitter van PSV is de inschrijving van de spelers bij de UEFA aan de aandacht ontsnapt door ,,de reorganisatie, waarbij manager Arnesen een nieuwe rol toebedeeld heeft gekregen''. De conclusie van Van Raaij: ,,Er zijn fouten gemaakt in de overdracht van taken. Maar uiteindelijk ben ik verantwoordelijk voor deze trieste affaire. Ik hoop vurig dat de UEFA bij het beroep laat meewegen dat het twee voetballers betreft die een jaar geblesseerd zijn geweest. Bij de UEFA werken toch ook mensen met een hart?''

Ook PSV-coach Erik Gerets hoopt dat hij de na zijn derde gele kaart geschorste spits Kezman nog kan vervangen door de herstelde Van Nistelrooij. ,,Het kan toch niet zo zijn dat de bureaucratie zegeviert?'', stelde Gerets.

PSV heeft inmiddels van de UEFA te horen gekregen dat de club een boete krijgt omdat de Eindhovenaren Addo tijdens het duel tegen Parma in de selectie hadden opgenomen. De verdediger was op dat moment niet speelgerechtigd. PSV heeft achteraf geluk gehad dat Addo tegen de Italianen niet is ingevallen.

PSV moet volgende week in ieder geval André Ooijer missen. De rechtsback liep gisteren in een duel met tegenstander Strassner vlak voor de rust een zware blessure op aan zijn linkervoet en is waarschijnlijk vier weken uitgeschakeld.

Zowel PSV als Kaiserslautern kan na de wedstrijd van gisteren waarschijnlijk een boete van de UEFA tegemoet zien. Vanuit het vak met PSV-supporters werden in de slotfase diverse attributen op het veld gegooid. Mario Basler, de vedette van de Duitse ploeg, zag een aansteker op het veld liggen en gooide deze terug in het vak. Daarbij trof hij een PSV-fan op het hoofd die in het ziekenhuis behandeld moest worden en een aanklacht indiende tegen Basler. Later zou die aanklacht na overleg met de dokter van Kaiserslautern weer zijn ingetrokken.