Potterhoekje

Prins Charles houdt ook van Harry Potter

Prins Charles, de oudste zoon van koningin Elizabeth en de toekomstige koning van Engeland, is een grote fan van Harry Potter. Dat zei de prins van Wales tegen schrijfster J.K. Rowling toen hij haar vorige week sprak op Buckingham Palace in Londen. Joanne Rowling ontving toen een OBE van de prins, een Order of the British Empire, een hele hoge Engelse onderscheiding. Eigenlijk zou de OBE al in december worden uitgereikt, maar toen was Jessica, de zeven jaar oude dochter van Joanne Rowling, ziek.

Op de website van de BBC vertelt de schrijfster van de Harry Potter-boeken over haar gesprek met prins Charles. Rowling: ,,De prins vroeg me naar de film die nu naar mijn boeken wordt gemaakt. Hij zei dat hij nauwelijks kon wachten, en hij wilde weten of de film hetzelfde wordt als het verhaal in mijn hoofd.' Joanne Rowling zei tegen de prins dat het altijd moeilijk is voor verfilmingen van boeken om aan de hoge verwachtingen te voldoen. ,,Maar', zei ze, ,,ik heb veel bijgedragen aan deze verfilming en ook al kan het nooit 100% zijn, ik denk dat het een geweldige film wordt.' De film Harry Potter en de Steen der Wijzen gaat op 22 november in Nederland in première.

Heb je nieuws voor het Potterhoekje? Stuur het naar Potterhoekje, Paleisstraat 1, 1012 RB Amsterdam. Of stuur een uiltje naar per e-mail via het Potterhoekje op internet, www.nrc.nl/Potterhoekje.