MINDER SNELLE SLA

Onlangs bestelden de stripfiguren Fokke en Sukke hun boodschappen bij een baardige medewerker van een natuurvoedingswinkel die was afgebeeld als het prototype van de sullige, geitenharensok op sandalen. Hoog tijd dat de geestelijke vaders van Fokke en Sukke weer eens zelf de boodschappen doen zodat het Middeleeuwse imago dat dit trio ventileert van natuurvoedingswinkels kan worden bijgesteld.

De grootgrutter mag dan zo langzamerhand vergulde schappen in zijn winkels plaatsen en toonaangevend in de markt wensen te zijn, maar zijn boodschappentas is nog steeds vervaardigd van milieubelastend plastic. Bij de natuurvoedingssupermarkten is de sullige geitenharensok achter de kassa al jaren uitgestorven en heeft plaatsgemaakt voor een goed geïnformeerde medewerker/ster die tegen betaling van 2 kwartjes een volledig composteerbare draagtas aanreikt voor je boodschappen. Deze zijdezachte tas kan 6-8 kilo boodschappen bevatten, is gemaakt van volledig biologisch afbreekbaar gentech-vrij maïszetmeel en is tevens bedrukt met ecologisch verantwoorde inkt. Thuis in de keuken kan deze tas nog gebruikt worden als afvalzak voor het groenafval en na verleende dienst in de GFT-bak worden gedeponeerd. De composteerbare boodschappentas is een service-artikel dat de Natuurvoedings Winkel Organisatie begin maart als eerste in Nederland heeft geïntroduceerd in haar landelijke natuurvoedingssupermarktketen met 65 formulewinkels zoals de `Natuurwinkel' en de `Gimselwinkel'. Daar kijken Fokke en Sukke nog eens van op. Bereiding: Snijd de kaas in kleine blokjes. Doe de slasoorten in een slabak, strooi er kaas, noten en dadels bij, sprenkel er olie en azijn over en maal tot slot zeezout en peper over de salade alvorens deze luchtigjes aan te maken.

    • Florine Boucher