Jacht op stewardessen

Het tekort aan stewards en stewardessen in het hoogseisoen bij Transavia valt dit jaar hoger uit dan normaal. Dat komt door zowel de stijging van het aantal vluchten (7 procent), als door kortere werktijden voor het vaste cabinepersoneel.

Voor het hoogseizoen heeft Transavia dit jaar vijfhonderd extra mensen nodig. Door de krapte op de arbeidsmarkt zijn er van deze tijdelijke banen nog maar driehonderd vervuld. Het vakantieseizoen loopt van 1 april tot 1 oktober. Transavia start zaterdag een campagne om de nog benodigde tweehonderd stewards en stewardessen te vinden.

Om binnen vier weken de vacatures op te vullen, gaat het bedrijf intensief samenwerken met uitzendorganisatie Manpower. Volgens een woordvoerder van de luchtvaartmaatschappij heeft het weinig zin met geld te gaan zwaaien omdat mensen het werk leuk moeten vinden.