Ik wil graag bij Barbie wonen

BIJNA HONDERD FOTO'S van lezers van de Kinderpagina kregen we toegestuurd, na onze oproep om thuis je mooiste of je lelijkste plekje te fotograferen. Dat deden we naar aanleiding van een leuk project dat BarBara Hanlo en Elsbeth Horneman deden in de basisschool De Kinkerhoek in Amsterdam. Kinderen van groep 5/6 kregen zelf een camera mee naar huis, met de opdracht hun mooiste en lelijkste plekje thuis te fotograferen. Veel bedden, banken en televisie's kwamen daar als `mooiste plek' uit de bus, en donkere, stinkende keukenkastjes en wc's als `lelijkste plekken'.

Veel daarvan zien we ook bij de inzendingen voor de Kinderpagina, hoewel er wat minder televisies bij de inzendingen als `mooiste' bijzaten, en iets meer open haarden en honden. Hele scholen zonden ook in, zoals de montessorischool Zuid in Hilversum en de openbare lagere school De Horst in Apeldoorn. Bij basisschool 't Palet in Hoorn maakten ze d'r zelfs een fotocursus van.

Heel bijzonder was het slaaphuisje voor hamster Jip, van Laureen Ouweneel (8) uit Dordrecht. Zij wint als extra prijs een wegwerpcamera.

De bijzonderste leukste plek vonden wij de Barbie-huis hoek (`Mijn vriendinnen zijn altijd thuis') van Juliette van Eyck (5) uit Rotterdam. En de opvallendste lelijkste plek was de kroonluchter (een soort lamp aan het plafond) met kaarsen van Anna Hekker (9) uit Amsterdam. Zij winnen allebei ook een wegwerpcamera.

We willen alle inzenders bedanken, want alle foto's waren de moeite waard, van kruipruimtes onder de vloer, rommerzolders, slaapkamers en wc-potten. De komende weken plaatsen we nog een paar mooiste/lelijke inzendingen.

Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

    • Paul Steenhuis