Delta Lloyd Filmfonds

In Mark Duursma's degelijke stuk over Ocean Warrior viel mij het woordje `obscuur' op. Duursma gebruikt dat in samenhang met de films die door het Delta Lloyd Filmfonds zouden worden gefinancierd. Ik was betrokken bij de selectie van die films.

Een van de projecten in het Delta Lloyd Filmfonds was gebaseerd op een boek van de obscure Franse schrijfster Colette, met een hoofdrol voor de even obscure actrice Jessica Lange. Verder was de regisseur die deze film vorig jaar zou regisseren ene Michael Apted, de obscure regisseur van de laatste James Bond. Een andere film die wij zouden gaan maken was geschreven door Ehren Kruger, schrijver van Scream III, Arlington Road en Reindeer Games, alledrie ontegenzeggelijk films met een nogal obscure atmosfeer. Een andere film was ontwikkeld en zou met ons worden geproduceerd door Jennie Lew Tugend, producente van de obscure Lethal Weapon- en Free Willy-films.

Inderdaad, wij hebben ons volkomen laten leiden door het obscure karakter van de filmprojecten die wij in Nederland konden opzetten, en ik prijs Duursma dat hij dat `obscure' karakter van de films, zonder dat hij de titels en de namen van de medewerkers van de filmprojecten kende (want ze zijn nooit gepubliceerd), zo precies heeft aangevoeld.

Naschrift Mark Duursma

De aanduiding `obscuur' sloeg op de onzekere status van de filmplannen, niet op de namen van de medewerkers.

    • Leon de Winter