Attali verdacht van wapenhandel

De Franse justitie maakte gisteren bekend dat zij de vroegere directeur van de Oost-Europabank, Jacques Attali, verdenkt van betrokkenheid bij illegale wapenhandel met Angola. Attali was ruim tien jaar een naaste adviseur van president François Mitterrand, wiens zoon Jean-Christophe eerder dit jaar toegaf dat hij geld had aangenomen van wapenhandelaar Pierre Falcone.

Attali is aangeklaagd wegens verduistering en misbruik van invloed. Het gerechtelijk onderzoek zal zich concentreren op een bedrag van 1,5 miljoen franc dat Falcone betaalde aan een adviesbureau van Attali. Met dat geld zouden mogelijk wapens gekocht zijn. Het is de tweede keer dat Attali in opspraak raakt. In 1993 moest hij opstappen bij de Oost-Europabank wegens zijn exorbitante uitgavenpatroon.