Van Nistelrooij mag niet spelen in UEFA Cup

Ruud van Nistelrooij en Eric Addo zijn dit seizoen niet speelgerechtigd om in het UEFA-Cuptoernooi uit te komen. PSV heeft verzuimd om het tweetal op tijd aan te melden bij de Europese voetbalfederatie UEFA. De aanvaller en de verdediger nemen vanavond tijdens de wedstrijd Kaiserslautern-PSV verplicht plaats op de tribune.

PSV, dat aan het begin van het seizoen uitkwam in de Champions League, had volgens de regels van de Europese bond voor 1 februari een nieuwe lijst met 25 namen op moeten geven van spelers die uit zouden komen in het UEFA-Cuptoernooi. De Eindhovenaren kwamen er pas drie weken geleden achter dat ze vergeten waren om de eerder geblesseerde Van Nistelrooij en Addo op te geven. PSV deed dat pas alsnog op 20 februari. De UEFA liet echter weten geen clementie meer te kunnen tonen.

Van Nistelrooij, die al met de selectie in Duitsland verbleef, reageerde zwaar teleurgesteld op de fout van PSV. ,,Dit is een enorme blunder natuurlijk. Dit kan niet waar zijn, nu mis ik alles. De ploeg draait heel goed en kan heel ver komen. Nu moet ik door een besluit dat niet op sportieve gronden is gebaseerd, weer lijdzaam toekijken'', zei de aanvaller die vorige week na een jaar zijn rentree maakte. Ook Addo reageerde vol ongeloof. Twee weken geleden zat de Ghanese verdediger in de return van de vierde ronde tegen het Italiaanse Parma nog op de bank. Indien hij was ingevallen had PSV een fikse straf gekregen.

PSV-manager Frank Arnesen stak in Kaiserslautern de hand in eigen boezem. ,,Het is onze fout'', zei Arnesen. ,,Het gaat om een administratieve fout. Er is geen sprake van gesjoemel. We hebben, mede via de KNVB, alles uitgelegd en hoopten op begrip.''

PSV heeft inmiddels beroep aangetekend bij de UEFA en hoopt voor het thuisduel tegen Kaiserslautern volgende week alsnog toestemming te krijgen om het tweetal op te stellen. Van Nistelrooij is daar pessimistisch over: ,,Ik heb niet het idee dat de UEFA het besluit herroept. Ik heb er geen vertrouwen meer in.''

PSV-trainer Erik Gerets zei gisteren teleurgesteld te zijn, maar hij wilde niemand binnen PSV openlijk een verwijt maken. ,,Ik had wel gehoopt op respijt van de UEFA'', zei de Belg.