Kortweg

Wandelzoekpagina

Op de wandelzoekpagina kan de wandelaar zoeken in een database van meer dan 500 dagwandelingen en meerdaagse tochten in Nederland. De bezoeker geeft de gewenste afstand t/m 99 km, provincie, bron of naam op en krijgt een lijst met wandellinks. De links wijzen naar een webpagina waarop de wandeling beschreven staat. Meestal staat ook de routebeschrijving op de webpagina, zodat er meteen gelopen kan worden. Opgenomen in de database zijn wandelingen van de NS, Natuurmonumenten, ANWB, Trouw, Parool, Op Lemen Voeten, Wandelplatform-LAW, VVV's en particulieren.

www.wandelzoekpagina.nl

Wandelen

Acht jaar geleden begonnen met een oproep in de Volkskrant een `pool' van wandelaars te vormen, telt De Wandelpool nu ruim 3.000 wandelaars. Doel van de organisatie is mensen die graag met anderen tochten ondernemen in de gelegenheid stellen samen op pad te gaan. De Wandelpool-gids biedt een keur van tochten georganiseerd door de deelnemers zelf. De markt voor mensen die geen zin hebben er alleen op uit te trekken groeit, getuige ook een groot artikel over `wandelvakanties alleengaanden' in het wandeltijdschrift Te Voet (febr. 2001).

Stichting De Wandelpool, Drielandenhoek 51, Haarlem. Tel. 023-5405530 Email contact@wandelpool-nonprofit.nl Internet www.wandelpool.non-profit.nl.

Te Voet, de wandelkrant van Nederland ƒ3,95

Water

Bij het damestijdschrift Midi (midden in het leven) is een Fiets-, vaar- en wandelgids opgenomen met `meer dan 100 groene uitstapjes' in Nederland. Onder meer zijn acht `waterrijke uitstapjes' beschreven, van de IJssel af met de fluisterboot tot kanoën langs terpdorpen.

Midi maart ƒ6,95

Engeland

Wie zijn overtocht naar Groot-Brittanië voor 2 april bij P&O Stena Line wil boeken, voor een auto met 9 personen, vijfdagen-retour, betaalt men dan ƒ327.

Andere kortingen deze periode betreffen: de kathedraal van Canterbury en Leeds Castle.

P&O Stena Line, L.J.Costerstr. 28, Venlo. Tel. 020 2013476 Internet www.posl.com

London

Londen hoeft niet duur te zijn, voor wie een internetaansluiting heeft althans. Op www.LondonFreeList.com staat een lijst van attracties en evenementen die bijna gratis zijn, dat wil zeggen hooguit £3 kosten. De site bevat meer dan 25 categoriëen w.o.: Music, Clubs and Bars, Exhibitions, Galleries, Gay and Lesbian, Markets, Museums, Kids, New Age, Walks. De site richt zich op alle leeftijdsgroepen, van peuters tot gepensioneerden. LondonFreeList beoogt `Londons cultural diversity' weer te geven. De sitemanagers menen dat ,,Londons communities host an amazing range of vibrant and different events''.

Veel van deze sociaal-culturele evenementen zouden nagenoeg gratis zijn, maar de toerist hoort er niets over omdat de organisatoren geen geld hebben om reclame te maken, ,,LondonFreeList helps to spread the message for them.''

www.LondonFreeList.com