INTERNET

Ongeveer iedere partij die zich met drugs bezighoudt – wetenschappers, opsporingsdiensten, gebruikers – is op internet terug te vinden.

Ervaringen De site van Erowid biedt een overzicht van alle mogelijke soorten drugs, hun (bij)werking en ervaringen van gebruikers.

www.erowid.org

Onderzoek Op de site van het Centrum voor Drugsonderzoek (CEDRO), verbonden aan de Universiteit van Amsterdam, zijn veel links te vinden naar instellingen op het gebied van onderzoek en verslavingszorg, maar ook naar coffeeshops en drugsmagazines.

www.frw.uva.nl/cedro

Zendelingen De Stichting Drugtext heeft zichzelf tot doel gesteld zoveel mogelijk informatie te bieden over legale en illegale drugs, beleid, verslaving en harm reduction.

www.drugtext.org.

Opsporing De site van de Drug Enforcement Administration laat zien hoe deze Amerikaanse drugsbestrijders aankijken tegen drugs en -gebruikers. Zo is er een volledige handleiding te vinden voor mensen die verwikkeld raken in een debat over legalisering van en die voorzien willen worden van tegenargumenten.www.usdoj.gov/dea/

Verenigde Naties Een site vol cijfers is die van de UNDCP, het onderdeel van de VN dat zich bezig houdt met drugsbeleid.www.undcp.org