Galatasaray zeker van de kwartfinale

Galatasaray en Valencia hebben zich gisteren geplaatst voor de kwartfinales van de Champions League. De Turken versloegen in eigen huis AC Milan met 2-0, de Spanjaarden waren in Oostenrijk met 5-0 te sterk voor Sturm Graz.

In groep B was Galatasaray in een saai duel te sterk voor de laatst overgebleven Italiaanse ploeg die nog aanspraak maakt op een vervolg in het Europese voetbal. De Roemeen Hagi maakte voor rust voor het fanatieke Turkse publiek na een fout van de Braziliaanse doelman Dida van Milan de 1-0. Vlak voor tijd besliste Jardel de wedstrijd voor de Turkse UEFA-Cuphouder. Galatasaray is zeker van de groepswinst.

In het andere groepsduel tussen Deportivo la Coruña en Paris Saint Germain was een hoofdrol weggelegd voor invaller Pandiani bij de Spanjaarden. De Fransen stonden na 55 minuten met 3-0 voor, maar na een spectaculair slotoffensief met drie doelpunten van Pandiani won La Coruña de wedstrijd uiteindelijk alsnog met 4-3. La Coruña heeft drie punten voorsprong op Milan dat volgende week de Spanjaarden thuis op bezoek krijgt.

Valencia haalde gisteren in groep A ruim uit tegen Sturm Graz, dat in de voorrondes Feyenoord nog uitschakelde. Voor de Spanjaarden was Diego Alonso twee keer trefzeker in het eenzijdige duel. Tien minuten voor rust moesten de Oostenrijkers verder met tien man toen Graz-verdediger Prilasnig na een overtreding op Carew werd weggestuurd door de Italiaanse scheidsrechter Brasschi. Daarna kwam Sturm Graz niet meer in het stuk voor.

Manchester United heeft volgende week tegen Sturm Graz aan één punt genoeg om zich naast Valencia te plaatsen voor de kwartfinales. De Engelsen kwamen gisteren in Griekenland tegen Panathinaikos niet verder dan 1-1. Manchester leek in Athene na een vroeg tegendoelpunt van Seitaridis zelfs lang tegen een nederlaag aan te lopen. In de blessuretijd maakte Scholes echter toch nog de gelijkmaker.

Van de in totaal acht kwartfinalisten zijn er na gisteravond nu vier bekend. Naast Galatasaray en Valencia waren eerder de Spaanse titelverdediger Real Madrid en het Engelse Leeds United al zeker van kwalificatie.