Wie is waar

De voormalige compagnons van het advocatenkantoor Loeff Claeys Verbeke – tegenwoordig verdeeld over Loyens & Loeff en het Britse Allen & Overy – maken anderhalf jaar na hun scheiding publiekelijk ruzie over de boedel. Reden voor de man die tot het uiteenvallen van het kantoor voorzitter was, René Stokman, om ,,iets anders te gaan doen'. Hij stapt over naar de groeiende concurrent AKD Prinsen van Wijmen, dat is gelieerd aan accountantskantoor Deloitte & Touche. Stokman had gewild dat de overstap low profile bleef, zegt hij, na ,,alle spanningen rondom de splitsing van Loeff'. Het uiteenvallen van de oude maatschap luidde vorig jaar een hevige concurrentiestrijd tussen de grote Nederlandse advocatenkantoren in.

Er is niet één groot advocatenkantoor dat de dans ontspringt. Nauta Dutilh verloor onlangs compagnon Jeroen Thijssen aan de Britse concurrent Freshfields. En Nauta-compagnon Cees Crul is na 32 jaar de Strawinksylaan in Amsterdam-Zuid overgestoken naar het relatief nieuwe advocatenkantoor Landwell van KPMG. Zijn nieuwe Landwell-collega Johan Boeren is blij met de aanwinst. ,,Ik kijk nu recht in zijn oude werkkamer aan de overkant van de straat en er brandt geen licht', zegt hij droog. Crul zal bij Landwell de praktijk Intellectuele Eigendom leiden.

Het lijkt alsof één headhunters-bureau zich specialiseert in het overplaatsen van Unilever-managers naar supermarktconcern Laurus. In vier maanden tijd zijn drie Unilever-managers aangesteld bij Laurus: Hans Kornuit werd Human Resources-manager, Frank van Ooyen gaat vanaf april over Corporate Communications en de Mexicaan Jorge Ferré leidt sinds februari Laurus Spanje. Maar nee, de headhunter blijkt Ole van der Straaten te zijn, die in augustus zelf Unilever verruilde voor het voorzitterschap van Laurus. ,,Er begint wel een lichte Unilever-kleur te ontstaan ja', zegt hij desgevraagd. Unilever raakt niet graag ,,goede mensen kwijt', zegt de woordvoerder van het voedingsconcern. ,,Maar het wordt in de top van een bedrijf natuurlijk steeds smaller. Als iemand zelf graag wil stijgen, dan moet dat soms bij een ander bedrijf.' Waarschijnlijk heeft oud-Unilevermanager Arjen Both die conclusie ook getrokken: hij was directievoorzitter van de succesvolle Konmar-formule bij Laurus, maar is kort na het aantreden van Van der Straaten vertrokken naar Ahold, waar hij Vice President European Sourcing is geworden.

Martijn Hoogendijk (40) was directeur Investor Relations bij Endemol en is sinds enkele weken directeur Merrill Lynch Investment Managers Nederland.

Waaraan heeft u deze overstap te danken?

,,Onder meer aan mijn contactuele vaardigheden en mijn ervaring met institutionele beleggers.'

Wie is er trots op dat u deze stap zet?

,,Frank Botman, omdat hij me heeft geïntroduceerd bij Merrill Lynch. Hij werkte als belegger bij investeringsmaatschappij HAL en is later het vermogen van John de Mol gaan beheren. Zo leerden we elkaar kennen.'

In welke auto reed u vijf jaar geleden en in welke rijdt u nu?

,,Ik reed in een BMW 320 en nu in een Volvo V70, want ik heb een gezin gekregen.'

Rectificaties

Landwell

In de rubriek Wie is waar (in de krant van woensdag 7 maart, pagina 18) staat dat het advocatenkantoor Landwell hoort bij het accountantskantoor KPMG. Dat is onjuist. Landwell hoort bij PriceWaterhouseCoopers.