Selectie Radio

Andersdenkenden. Presentator van het SBS6-programma Breekijzer Pieter Storms noemt zich een `ontslakte katholiek' en heeft met de kerk afgerekend. Toch heeft het `katholieke denken' hem geleerd voor de zwakken op te komen. Radio 5, 18.02-18.25u.

De avonden. Na het uitzicht van oud-leraar Nederlands Willem Jan Hendrikse in Bergen aan Zee en een verhaal van Arnon Grunberg een gesprek met de in Amsterdam wonende Bosnische schrijver Antonije Zalica over zijn roman Gele sneeuw. In het tweede uur praat Gerard van Emmerik over zijn roman De stemmen en een concert van de Nederlandse band King Me. Radio 5, 22.02-24.00u.

NPS-bijlage. Radiocollage van historische fragmenten uit de jaren '70, de bloeitijd van het feminisme. Een reis van ruim 35 minuten door het recente verleden, zonder verklaringen. Geeft dat wel een juist beeld van die jaren? Morgen, Radio 5, 13.02-13.45u.