Rechter draait adoptie via internet terug

Een rechter in de Amerikaanse staat Arkansas heeft dinsdag de adoptie van een tweeling via internet ongedaan gemaakt. Over de tweeling was ruzie ontstaan tussen een Brits en een Californisch echtpaar, die beiden beweerden de kinderen via een internet-adoptiebureau gekocht te hebben. Geen van de echtparen verbleef langer dan dertig dagen in Arkansas, een voorwaarde voor adoptie.

Het Britse echtpaar betaalde ruim 28.000 gulden voor de tweeling. Het Californische echtpaar betaalde eerder 14.000 gulden. De voortvluchtige directrice van het adoptiebureau wist de moeder van de tweeling ertoe over te halen de kinderen bij het Amerikaanse echtpaar weg te halen en aan de Britten te geven, omdat die meer betaalden.

De tweeling is nu in Engeland, waar de biologische vader – die gescheiden van zijn vrouw leeft – de voogdij over hen heeft. Een rechtbank in de staat Missouri, waar de kinderen werden geboren, moet nu bepalen aan wie de voogdij toekomt.