Radiohead sluit 32ste Pinkpop af

Een optreden van Radiohead zal dit jaar de afsluiting zijn van het 32ste PinkPop in het Limburgse Landgraaf op 2, 3 en 4 juni. Vóór Radiohead, dat dan net een nieuwe cd heeft uitgebracht, zijn er optredens van onder anderen The Offspring, Manic Street Preachers, Toploader, Krezip, Postmen en Anouk, zo maakte de organisatie gisteren in Amsterdam bekend. Verder zijn er optredens van Limp Bizkit, in een poll uitgeroepen tot grootste publieksfavoriet, K's Choice, Green Lizard, Pappa Roach, Tool, Zita Swoon, Ziggy Marley, Spearhead, Das Pop, St. Germain, Brainpower en Within Temptation. Voor de voorverkoop, die zaterdag begint, zijn 60.000 kaarten beschikbaar. De campingcapaciteit van 35.000 mensen wordt wellicht vergroot tot 40.000. Organisatoren van grote popfestivals in Europa beslissen vrijdag in Londen of het crowdsurfverbod, dat vorig jaar is ingesteld na de dood van negen bezoekers aan het Deense Roskilde Festival, in het komende festivalseizoen wordt gehandhaafd.