Nederlands stel gedood door Italiaanse lawine

Twee Nederlandse skiërs zijn gisteren omgekomen bij een door henzelf veroorzaakte lawine in de buurt van het skigebied Sestrières, in het noordwesten van Italië. Zij waren buiten de piste gaan skiën op verse sneeuw, en negeerden twee afzettingen. Het ongeluk gebeurde aan het einde van de dag. De twee slachtoffers, woonachtig in Westzaan, maakten deel uit van een groep van ongeveer twintig Nederlanders, Fransen en Duitsers, allemaal ervaren skiërs. Zes van hen wilden de laatste afdaling over verse sneeuw doen. Ooggetuigen meldden dat ze na een paar honderd meter een enorme knal hoorden en dat een vijftig meter brede lawine ontstond. Die sleurde de skiërs ongeveer 150 meter mee naar beneden. De twee slachtoffers werden door de politie aangeduid als de 48-jarige Antonius L. en zijn 44-jarige vrouw Katharine D. Een Duitse medeskiër raakte zwaar gewond, en een Nederlandse vrouw moest met lichte verwondingen naar het ziekenhuis.