Lyon verslaat Bayern met flitsend spel

Olympique Lyon heeft gisteravond in groep C van de Champions League met 3-0 gewonnen van Bayern München. In dezelfde poule won Arsenal met 1-0 van Spartak, dat als enige ploeg is uitgeschakeld.

In Stade Municipal de Gerland bleef Olympique Lyon in de race voor een plaats in de kwartfinales. Bayern verzuimde zich via een gelijkspel te kwalificeren. De Duitse kampioen werd vooral in de eerste helft van het veld gespeeld door de nummer vier van Frankrijk, die zonder de basisspelers Müller, Foé, Marlet en Edmilson speelde.

Sterspeler Marlet werd vervangen door de 21-jarige Govou. Hij zou uitgroeien tot de held van de avond. Hij kreeg eerst een gele kaart wegens een theatrale valpartij en maakte vervolgens twee prachtige treffers. Govou krulde de bal beide keren met veel effect in de kruising van het Duitse doel. Keeper Kahn was kansloos.

In de tweede helft zorgde Laigle voor de beslissende derde treffer. Effenberg kreeg nog een gele kaart van de Nederlandse scheidsrechter Jol, die voor de zware overtreding ook een rode kaart had kunnen geven. De aanvoerder van Bayern mist door een schorsing het laatste groepsduel tegen Arsenal.

De Londense ploeg moet volgende week winnen in München om zeker te zijn van kwalificatie. Bij een gelijkspel of een nederlaag is Arsenal afhankelijk van de uitslag bij Spartak-Lyon. De Fransen hebben een punt minder dan de Engelsen en drie punten minder dan de Duitsers, die nog steeds een punt nodig hebben.

Arsenal revancheerde zich gisteravond tegen Spartak voor de 4-1 nederlaag in Moskou. De tweede club van Engeland dankte de benauwde zege aan een late treffer van de Franse sterspeler Henry. Hij scoorde met een goed getimede kopbal. Even daarvoor had Bergkamp met zichtbare tegenzin het veld moeten ruimen voor Kanu. De Nederlandse uitblinker miste een paar kansen.

In groep D van de Champions League verzekerde Real Madrid zich van de eerste plaats. De titelhouder won op eigen veld met 3-2 van Leeds United, dat net als Real zeker was van plaatsing voor de kwartfinales. Leeds kwam na zes minuten op voorsprong door Smith. Nog geen minuut later zorgde Raúl met een handsbal voor de onreglementaire gelijkmaker. Figo hielp Real nog voor rust aan een voorsprong. In de tweede helft scoorden Viduka voor Leeds en Rául voor Real.

De andere groepswedstrijd ging tussen de uitgeschakelde ploegen Lazio en Anderlecht. In Rome won de Italiaanse kampioen met 2-1. De Argentijn Lopez vierde na vier maanden blessureleed zijn rentree met de openingstreffer.