Koekje van eigen deeg

`Je kunt het heus wel', zei ik vroeger tegen het kind dat aan mijn zorgen was toevertrouwd. `Je begint gewoon bij het begin, je leest alles rustig een paar keer over en straks zit het in je hoofd'.

Toen ging het over Willem de Zwijger en mijn aanpak viel onder het hoofdstuk `opvoeden'.

`Zie je wel dat je het kunt', zegt zij nu met haar twee maanden oude baby in een draagzak op haar buik, `al die paniek was nergens voor nodig. Als je maar gewoon doet wat er in de handleiding staat en je niet laat opjutten.'

Het gaat over internet en e-mail. Met gebogen hoofd hoor ik haar aan en ondertussen rinkelen er in mijn hoofd diverse bellen. Niet van een school, maar van de service-flat, de aanleunwoning en het bejaardenhuis.

Ik hoop maar dat de geriater niet zo streng is als zij.

    • Simone Kramer