Kakuma

De Deense fotograaf Joachim Ladefoged heeft voor zijn foto's over het Keniaanse vluchtelingenkamp Kakuma, gemaakt in opdracht van magazine M, de eerste prijs gewonnen in de categorie Global News Picture Story/ Magazine Division bij de Pictures of the Year, de belangrijkste nationale fotowedstrijd van de Verenigde Staten. De wedstrijd wordt georganiseerd door de National Press Photographers Association en de Missouri School of Journalism. De fotoserie van Ladefoged verscheen in het decembernummer van M, bij het artikel `De dinosaurus van Kakuma' van Dick Wittenberg over een kamp met 66.000 vluchtelingen dat al tien jaar vegeteert, terwijl de UNHCR-leiding grote moeite heeft het draaiende te houden. Op deze foto spelen vluchtelingen basketbal. Het Nederlandse NOC/NSF organiseert een uitgebreid sportprogramma in het kamp waaraan wekelijks 15.000 mensen meedoen.

(Foto Joachim Ladefoged/NRC Handelsblad/Magnum)