Draai reclame Heineken

Bierbrouwer Heineken heeft een nieuw reclamebureau voor zijn campagnes in Nederland voor het Heineken-merk. Het jonge en kleine bureau Neboko heeft de pitch (wedstrijd) gewonnen om de prestigieuze en lucratieve opdrachtgever. Zij versloegen de bureaus Result DDB, Lowe Lintas en PPGH/JWT, het bureau dat de afgelopen tien jaar de reclame voor Heineken maakte.

De brouwer was niet tevreden over de afgelopen jaren. Het was te veel lifestyle, te weinig bier, vertelde bestuursvoorzitter Karel Vuursteen van Heineken zaterdag in een vraaggesprek met deze krant.

Wat Neboko gaat doen met Heineken, wil directeur Simon Neefjes niet zeggen. ,,Daar moeten we het eerst nog met Heineken over hebben.''

Het bureau is twee jaar geleden opgericht door Cor den Boer, Diederick Koopal en Neefjes, allen afkomstig van Lintas. Het team is bekend van de filmpjes over Cup A Soup en Zonnatura (`alleen onze reclame bevat kunstmatige kleurstoffen').