Nominaties Theo en Louis d'Or

Actrice Henny Orri en acteur Warre Borgmans zijn voorgedragen voor de Theo d'Or en de Louis d'Or. Orri is genomineerd voor haar monoloog Rose, Borgmans is genomineerd voor zijn rol in Het Bal der Pompiers door de Vlaamse toneelgroep De Tijd.

De belangrijke toneelprijzen zijn respectievelijk voor de beste vrouwelijke- en de beste mannelijke hoofdrol. Voorts zijn alle spelers van Onder Mannen, van het Noord Nederlands Toneel, genomineerd: Frank Lammers en Geert Lageveen voor de Arlecchino, Margôt Ros voor de Colombina, de prijzen voor de beste bijrollen. Een van Borgmans' tegenspelers in Het Bal der Pompiers, Lucas Vandervorst, is ook genomineerd voor de Arlecchino.

Eerder werden al genomineerd: Ellen Vogel voor de Theo d'Or; Peter Blok en Steven van Watermeulen voor de Louis d'Or; Kees Hulst voor de Arlecchino en Jacqueline Blom voor de Colombina. Hierna volgt nog één nominatieronde. De uitreiking van de vier toneelprijzen, door de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD), heeft plaats op 11 juni in de Rotterdamse Schouwburg.