Bill Gates woont iets aan de krappe kant

Hij heeft 3.400 vierkante meter woonruimte tot zijn beschikking, maar het schijnt te krap te zijn. Bill Gates, de grondlegger van de softewaregigant Microsoft, wil zijn villa in de Amerikaanse staat Washington uitbreiden.

Dit blijkt uit documenten van de gemeente Medina, waar het huis van Gates staat.

Er is een gang nodig die het onderkomen van Gates verbindt met het gastenverblijf. De slaapkamers van zijn twee kinderen behoeven een speelkamer. Er is bovendien een extra slaapkamer nodig. Microsoft wil niet zeggen of deze uitbreiding betekent dat er een derde kind op komst is.

Miljardair Bill Gates moest voor de bouw van het huis destijds 109 miljoen dollar (ruim een kwart miljard gulden) betalen. De villa ligt aan het Meer van Washington en vormt een grote trekpleister voor toeristen.

Er is een particuliere parkeerplaats bij het huis waar 28 auto's kunnen staan.