AS Roma betaalt 70 miljoen voor jeugdvoetballer

AS Roma heeft voor 70 miljoen gulden Antonio Cassano van Bari gekocht. De 18-jarige voetballer staat te boek als een van de grootste talenten op de Italiaanse voetbalvelden. Cassano tekende voor vijf jaar en verdient in die periode een bedrag van 40 miljoen gulden. Zelden werden voor een jonge speler dergelijke bedragen betaald.

Roma verkreeg bovendien het beeldrecht van de aanvaller, die het liefst kort achter de spitsen speelt. Hij moet het symbool van het merk AS Roma worden, verklaarde een woordvoerder van de Romeinse voetbalclub. In eigen land wordt Cassano regelmatig vergeleken met zijn idool en aanstaande ploeggenoot Francesco Totti. Topclubs als Juventus, Milan en Manchester United waren ook geïnteresseerd in Cassano, die geboren werd op 12 juli 1982, de dag dat Italië wereldkampioen werd in Spanje.