Te koop

Soepwinkel

Suppa soepshop van Honig. Op werkdagen geopend van 11.00 tot 19.00 uur, op donderdag tot 21.00 uur en op zaterdag tot 18.00 uur. Soep vanaf 6,95 per kom. Info: (030) 298 10 07, Vredenburg 1, Utrecht. Info@suppa.nl

Gezond snacken valt in de smaak. Na sushi en tortilla wrap nu ruim baan voor een oud recept: soep. Honig opende een half jaar geleden Suppa, in navolging van take-aways in Londen en New York. Want soep is `verrassend, avontuurlijk en gezond', meent de fabrikant. ,,Het loopt goed'', zegt een medewerker van Suppa. ,,Met pieken rond lunch en diner. Het zijn vooral mensen van boven de 25 die soep komen eten. Geen jongeren en ook geen echte ouderen.'' Soep van de dag? ,,Zeeuwse mosselsoep met mosterd.'' Uit een pakje? ,,Nee, vers. Alleen de basis komt uit een pakje, maar dan van de groothandel.''

Restaurant `De soepterrine' zit al tien jaar in de Utrechtse Zakkendragersteeg, op steenworp afstand van Suppa. Concurrentie? ,,Nee, integendeel'', lacht eigenaar M. Vermeulen. ,,Ik zou Honig een bloemetje moeten sturen voor al die tonnen marketinggelden. Soep beleeft een opleving en dat merken wij als geen ander. Ons restaurant zit altijd vol, maar nu komen ook gerenommeerde koks en traiteurs basissoepen bij ons kopen.'' Lievelingssoep? ,,Op zo'n frisse dag als vandaag kies ik voor een Spaanse pepersoep of een Thaise vissoep, lekker pittig.''

Stenen voor de was

Washing stones van Rituals, wastabletten met teatree-olie, ylang ylang en actieve zuurstof. Per stuk verpakt in een doorzichtige stopfles, goed voor achttien wasbeurten. 19,83 per pot. Info: www.rituals.com of 0900-rituals.

Genoeg van het doorsnee luchtje van waspoeder? Het nieuwe merk Rituals dat verkoopt via internet, telefoon en in de Amsterdamse winkel in de Kalverstraat, biedt uitkomst. Rituals claimt uzelf en uw huis te verzorgen, daarbij gebruikmakend van oude oosterse rituelen en wijsheden en verpakt in eigentijds design.

De wastabletten zitten dan ook in een doorzichtige stopfles (van plastic) en zijn verrijkt met teatree-olie en ylang ylang. H. Seppen is masseuse bij reformhuis Pomona in Bussum, onder andere op basis van aromatherapie en weet veel van etherische oliën. Goed idee, dit wasmiddel? ,,Ik begrijp de teatree niet helemaal, het ruikt op zich niet lekker. Het is wel schimmeldodend, misschien zit het er daarom in. Ylang ylang is een bloemige olie, ontspannend, vrouwelijk en licht erotiserend, ruikt lekker. Bijzonder, als de oliën echt etherisch zijn en op natuurlijke basis.'' Helaas is dat in de zestig pagina's tellende catalogus niet terug te

Dozen met datum

Tupperware kunststof dozen voor diepvries of koelkast. Voorzien van datumdraaier en verkrijgbaar in zeven maten vanaf 0.3 liter tot 3.3 liter. Prijzen vanaf 22,50 gulden tot 32,90 gulden. Te koop op Tupperware party's. Info: (0800) 022 82 22.

Tupperware past in de retrotrend van nu. Tussen de ronde stoelen en blouses met abstracte, kleurige motieven, valt het keukenplastic uit de `seventies' niet op. Hoewel Tupperware, in tegenstelling tot de kleding en meubels, nooit is weggeweest. En met de tijd meegegaan. Wat gelijk is gebleven, is het partyprincipe. Bakjes en hulpjes van het Amerikaanse Tupperware liggen niet in de winkel, maar zijn uitsluitend te verkrijgen via gastvrouwen en soms -mannen.

Tupperware komt nu met een nieuwe serie dozen, geschikt voor kliekjes – `even stipt als een kalender'. Ondanks de wegwerpmaatschappij en snelle hap, gelooft het merk in de zuinigheid van Nederlanders. Want restjes passen prima in de lijn dozen, luchtdicht verpakt en met handige vullijn. Het extraatje van de bewaardozen is de datumdraaier, een schijf waarop met een pijl de maand en week van invriezen kan worden aangegeven. Om twijfelkliekjes te voorkomen.

    • Renske Schriemer