Ids Postma gepasseerd

Ids Postma mist de wereldkampioenschappen afstanden, komend weekeinde in Salt Lake City. De selectiecommissie van de schaatsbond (KNSB) wees gisteravond, na afloop van de wereldbekerfinale in Calgary, Rintje Ritsma, Erben Wennemars en Jeroen Straathof aan. De laatste was gisteren de snelste Nederlander op de mijl (1.500 m). Postma was dit seizoen sneller en rekende op een voorkeursbehandeling.

Nederlandse deelnemers aan WK afstanden, vanaf vrijdag in Salt Lake City: 500 m: Wennemars, Van Velde, Bos; 1.000 m: Wennemars, Bos en Van Velde; 1.500 m: Ritsma, Wennemars en Straathof; 5.000 m: Romme, Verheijen en De Jong; 10.000 m: Romme, Verheijen en De Jong. Vrouwen, 500 m: Timmer, Nuyt en Oonk; 1.000 m: Timmer, Nuyt en De Loor; 1.500 m: Groenewold, De Loor en De Jong; 3.000 m: De Loor, De Jong en Groenewold; 5.000 m: De Loor, De Jong en Groenewold.