Heister wint zevende enkeltitel tafeltennis

Met een ultieme krachtsinspanning heeft tafeltennisser Danny Heister gisteren zijn zevende Nederlandse titel veroverd door na een 2-0 achterstand in games regerend kampioen Trinko Keen te verslaan. Nadat de 29-jarige Heister in de halve finale tegen de Nigeriaan Toriola al met 21-19 in de vijfde game was ontsnapt, kwam hij ook tegen Keen uit verloren positie terug. In vijf bedrijven (16-21, 16-21, 21-14, 21-16 en 21-18) gaf de speler van het Duitse Gönnern een verplicht nummer nog enige glans.

Ondanks een lichte knieblessure werkte Heister vorige week samen met Keen in Roelofsarendveen nog een interland tegen Joegoslavië af, waarna hij een dag later in actie kwam voor zijn Duitse werkgever. Dat was te merken aan zijn spel op de eerste dag van de NK, toen Heister tegen de vorig jaar uit het Nederlandse team verbannen Jorg de Cock ternauwernood een 2-0 achterstand in games wist te voorkomen. ,,De motivatie was niet altijd aanwezig'', erkende Heister. ,,Maar op de cruciale momenten was ik mentaal sterk.''

Het vrouwentoernooi kende met een confrontatie tussen de als eerste geplaatste Chinese Ni Xia Lian en de in Rusland geboren titelverdedigster Elena Timina een voorspelbare finale met een voorspelbare afloop. In drie games (21-11, 21-11 en 21-8) was Timina volstrekt kansloos tegen de 37-jarige speelster van De Treffers.

Tragisch verliep het toernooi voor de juist van een blessure herstelde Diana Bakker. In de halve finales van het dubbelspel kwam Bakker in botsing met haar partner Melissa Muller, waarna ze haar enkelbanden scheurde. Het herstel van de 27-jarige Groningse neemt drie tot zes weken in beslag, waardoor de deelname van het Nederlandse vrouwenteam aan de WK, eind april in Japan, nog meer ter discussie komt te staan.

Muller was somber gestemd. ,,Ik heb na het ongeval van Bakker gejankt in de kleedkamer, omdat ik de WK al aan mijn neus voorbij zag gaan. Zonder Diana is ons team te zwak om een rol van betekenis te spelen. Ik kan slechts hopen dat ik wel in aanmerking kom voor het individuele toernooi. Ik heb met een nederlaag in de tweede ronde tegen de Chinese Tang geen indruk gemaakt.''

CHINEZEN: pagina 21