ZE KOMEN!

Waarom moest het studiehuis ook weer zo nodig komen? Het belangrijkste argument was dat het bestaande voortgezet onderwijs kennelijk slecht voorbereidde op de universiteit en hogeschool. Te veel studenten mislukken er. Hun was in het vwo en havo klaarblijkelijk niet de zelfstandigheid bijgebracht die de studie in het tertiaire onderwijs vereist. Daarom moest de bovenbouw van het voortgezet onderwijs op de schop. Maar wat doet deze ontvangende partij? Onder de sinistere titel `Ze komen!' bericht W&O op 24 februari dat de universiteiten de nieuwe lichtingen met angst en beven tegemoet zien. Waarom in hemelsnaam? Die nieuwe studiehuisstudenten zouden toch perfect voorbereid zijn?

Als de universiteiten in een soort paniek hun studiesystemen gaan veranderen, wordt het paard achter de wagen gespannen.

    • Anton van Hooff