ZE KOMEN! 2

`Scholieren van nu kunnen zich niet zolang op één ding concentreren, ze lezen niet meer uren achtereen een boek.' Aldus de heer Monen, geciteerd door Martine Zuidweg in haar artikel `Ze komen!' (W&O, 24 februari).

Nu lijkt het me ook niet verstandig om uren achtereen een boek te lezen, maar interessanter is natuurlijk de opmerking: `scholieren van nu kunnen zich niet zolang op één ding concentreren'. Dat is de reden waarom, ook volgens Monen, studenten van nu zoveel lawaai maken tijdens colleges.

En dat in een artikel dat ons moet overtuigen dat studiehuisscholieren veel meer moeten kunnen: zij hebben minder kennis in hun hoofd, maar beschikken over veel meer `vaardigheden'. Dan toch niet de vaardigheid: `luisteren' en `zich concentreren'. Maar zijn dat nu niet bij uitstek vaardigheden die voor elke wetenschappelijk opgeleide onontbeerlijk zijn?

    • Rob van Woerkom
    • Leraar Biologie
    • Anw Ubbergen