Selectie Radio

Opera aan de Amstel. Eerste van een serie van zes hoorspelen gebaseerd op de bundel van componist Hector Berlioz Les soirées d'orchestre waarin thema's uit de opera aan de orde komen. Met een operahater bespreken vier orkestleden en Berlioz zelf kwesties uit de operawereld. In deze aflevering gaat het over Il ritorno d'Ulisse in patria van Claudio Monteverdi, de eerste opera's en de rol van de tenor. Radio 5, 15.02-16.00u.

Faros. Onder meer een gesprek met geoloog dr. Jan Smit die ooit ontdekte dat 65 miljoen jaar geleden een meteorietinslag de op aarde levende dinosaurussen deed verdwijnen. Radio 5, 16.02-17.00u.

Nationaal Songfestival. Voorbeschouwing en directe uitzending van deze zangwedstrijd met vanaf half elf een gesprek met de winnaar en commentaar van nationale en internationale artiesten. Radio 1, 17.04-18.30u. & Radio 2, 19.00-24.00u.

Easy listening. O.a. cd-opnamen van João Gilberto, bluesveteraan Eric Clapton en Joni Mitchell. Verder een voorproefje van het komende Shirley Horn-album You're My Thrill met het orkest van Johnny Mandel. Radio 1 & 2, 0.02-2.00u.