Selectie Radio

Vroege vogels. Aandacht voor de geluiden van de Turkse tortels, de juridische strijd over de zeggekorfslak, de VN-klimaatcommissie in Ghana en het boek van natuurfotograaf Martijn de Jonge over de zeearend. Radio 1, 8.08-10.00u.

OVT. Na de column van de schrijver/beeldend kunstenaar Jan Wolkers een gesprek over de Nederlandse Museumgeschiedenis. Verder o.a. Chris van der Heijden over zijn boek Grijs Verleden: Nederland en de Tweede Wereldoorlog, de geschiedenis van de etherfrequenties 747 en 1008 en het slot van een drieluik over Nederlandse militairen in het Franse dorp La Courtine. Radio 1, 10.02-12.00u.

De andere wereld van zondagmiddag. Een gesprek met Rene Cuperus van de Wiardi Beckman Stichting over de toekomst van de sociaal-democratie. Verder Khalid Boudou over zijn boek Het schnitzelparadijs en Désirée Dolron over haar fotografieproject Exaltation. Radio 5, 13.02-15.00u.

Nachtlicht. Gesprekken over de eetboeken Het schnitzelparadijs (Khalid Boudou), Eten is een ambacht (Johannes van Dam) en Nooit meer slank van Marjan Berk. Met fragmenten. Radio 1 & 2, 1.04-6.00u.

Ophef & vertier. Aandacht voor het boek van schrijfster Marion Bloem Games4Girls, de opening van het Aboriginal Art Museum in Utrecht en het komische stuk Lysistrata van theatergroep De Nieuwe Amsterdam van Aristofanes uit 411 v. Chr. Ook een debat over de komedie Art met Paul de Leeuw, regisseur Matthijs Rümke en acteur Reinout Bussemaker. Maandag, Radio 5, 14.02-16.00u.