Aan de lezer

Iedere dag wordt u overstroomd met feiten over de economie: bedrijven fuseren, valuta's verdwijnen, technologieën komen op, handelsstromen veranderen, aandelenkoersen dansen op en neer. Weet u meteen wat relevant is?

NRC Handelsblad zal daarom vanaf vandaag dagelijks in de nieuwe rubriek Lux compacte duiding geven bij het nieuws van de dag. Op de beurspagina staan scherpe commentaren, breaking views, geschreven vanuit de Londense City.

De naam van het dagelijkse katern Economie is gewijzigd in E. Deze kernachtige naam symboliseert een inhoudelijke vernieuwing en een versterking van de financiële en economische berichtgeving die in de komende maanden verder gestalte krijgt. Het perspectief is zoveel mogelijk internationaal; de wereld is een markt geworden, het verschil tussen de pagina's Binnenland en Buitenland vervaagt. De arbeidsmarkt krijgt meer aandacht, met elke woensdag de rubriek `Wie is waar' met profielen van prominente spelers. Tegelijk ligt het accent op selectie: niet de breedte, maar de diepte, zoals u van NRC Handelsblad gewend bent. E zet de komende maanden nieuwe stappen, met nieuwe redacteuren, in een vorm van deze tijd.

    • Folkert Jensma