Waarschuwing Oracle

Het Amerikaanse softwarebedrijf Oracle verwacht in het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar een winst van 10 dollarcent per aandeel. Analisten gingen uit van 12 dollarcent. Oracle voelt de gevolgen van minder groei in de Amerikaanse ICT-industrie, aldus bestuursvoorzitter Larry Ellison gisteren na sluiting van de effectenbeurs in New York. Het bedrijfsresultaat komt over het eind februari afgelopen kwartaal uit op zo'n 900 miljoen dollar (2 miljard gulden), tegen een eerder verwachte 1 miljard dollar. Oracle publiceert zijn resultaten 15 maart. Ook het telecomconcern SBC waarschuwde gisteren dat de winst in het eerste kwartaal uitkomt op 50 tot 53 dollarcent per aandeel, terwijl analisten dachten aan 59 dollarcent. SBC wijt de strop aan hogere kosten door verbetering van de dienstverlening.