`Te lelijk om te lopen'

De Roemeense hardloopster Violeta Szekely heeft haar collega Gabriela Szabo voor de rechter gedaagd omdat die haar in een interview met Playboy `lelijk' heeft genoemd. Szekely (35) eist een schadevergoeding van 150.000 dollar.

In het februari-nummer van het blootblad zegt Szabo, olympisch kampioene op de 5.000 meter, dat Szekely, in Sydney winnares van een zilveren medaille op 1.500 meter, ontbrak op het toernooi in Stuttgart omdat de organisatoren haar `lelijk' vinden. Szekely's coach spreekt dat tegen. ,,We hebben het bij de organisatoren nagevraagd en zij hebben het ontkend'', aldus trainster Maricica Puica. ,,Violeta's dochter moest huilen toen ze hoorde dat haar moeder lelijk werd genoemd.'' Szekely heeft Szabo's excuses niet geaccepteerd. De rechtbank in Boekarest behandelt de zaak op 19 maart.