Sneeuwpop verkiezing groot succes

DE `SNEEUWPOP VAN het jaar' verkiezing is nu al een groot succes: zeker vijftig foto's van sneeuwpoppen gemaakt door lezers van de Kinderpagina kwamen binnen bij de redactie. De inzending is gisteren gesloten, dus als je nog een sneeuwpop van het beetje sneeuw dat de afgelopen week viel maakte, en daarvan een foto wilde insturen: jammer.

Maar misschien maak je volgend jaar een kans. Want de kunstenaar uit Egmond aan den Hoef die de `sneeuwpop van het jaar' verkiezing bedacht, Kees Oosterbaan, wil er een jaarlijkse wedstrijd van maken.

De tientallen sneeuwpopfoto's en -tekeningen die de Kinderpagina binnenkreeg sturen we door naar Egmond aan den Hoef. Daar worden ze door een kinderjury beoordeeld. Kees Oosterbaan verwerkt de resultaten ook in een sneeuwpoppenboek, dat voor de winnaars beschikbaar komt. Op de Kinderpagina zullen de drie `sneeuwpoppen van het jaar 2001' over een paar weken bekend worden gemaakt.

Vandaag alvast een keuze uit de foto's (dat zegt dus nog niets over de uitslag). Behalve `klassieke' sneeuwpoppen, met hoed of muts en wortelneus (zelfs drie uit Brussel, van de familie Op de Beke) waren er ook opvallende `andere' sneeuwpoppen, zoals dieren (konijn en poes, koeien), sneeuwvrouwen en ook sneeuwpopfamilies, zoals die gemaakt door groep 5 van de openbare lagere school Het Wespennest in Amsterdam. In die klas werden ook gedichten over sneeuwpoppen gemaakt.

    • Paul Steenhuis