Man (28) overrijdt schoonouders

Een 28-jarige Eindhovenaar heeft bekend maandagavond zijn schoonouders te hebben overreden, zo meldt zijn advocaat. Zijn 49-jarige schoonmoeder kwam hierbij om het leven, zijn 51-jarige schoonvader raakte zwaargewond.

De man wordt ervan verdacht dat hij met opzet zijn schoonouders heeft aangereden, maar dat ontkent hij. Hij wilde hen slechts aan het schrikken maken door hard langs hen te rijden, aldus de advocaat. De Eindhovenaar, die in een scheiding is verwikkeld, was volgens zijn verklaring geïrriteerd door de bemoeienis van vooral zijn schoonvader met zijn huwelijk. In zijn auto wachtte hij het echtpaar op aan de Antwerpenlaan op. Wat er toen precies is gebeurd, zegt de Eindhovenaar niet meer te weten. Hij vermoedt een black-out te hebben gehad en toch te zijn doorgereden. Na de aanrijding reed hij door en botste in Best met zijn auto tegen een boom.

De man is donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Hem wordt moord en poging tot moord ten laste gelegd.