Galgenhumor

Bij mij in de buurt wonen twee broers samen in een boerderij. De beide veehouders zijn altijd bij elkaar en om strijd vrolijk, op een aanstekelijke manier. Intense levensgenieters zijn het, ware clowns, voor elkaar en hun omgeving.

Op de grote groene schuurdeur van hun bedrijf, waar de tijd al tientallen jaren stil staat, zijn twee steigerende paarden vastgeschroefd, gefiguurzaagd uit multiplex en witgekalkt. Zo'n stel houten paarden zit ook wel eens aan een uilenbord van een boerderij.

Benieuwd vroeg ik ze wie de silhouetten gemaakt had. Ze noemden een naam die ik niet verstond, en in echt Gronings zeiden ze: ,,Kende je die niet? Hij leeft niet meer, hij heeft zich verhangen.''

,,Waarom?''

,,Wat een vraag, om zijn hals natuurlijk.'' En ze schaterden het uit, net als ik.

    • Pek van Andel