WorldCom: 6.000 man weg

WorldCom, de op een na grootste aanbieder van interlokale telefonie in de Verenigde Staten, heeft gisteren 6.000 man personeel, ongeveer zeven procent van zijn wereldwijde personeelsbestand tijdelijk naar huis gestuurd. Dat heeft het een bron binnen het concern gisteren aan het persbureau Associated Press verteld. WorldCom wilde het bericht niet officieel ontkennen, maar weigerde commentaar.

WorldCom wordt net als AT&T en Sprint geteisterd door binnenlandse prijsoorlogen, toenemende concurrentie van mobiele telecombedrijven, en technologie die bellen via internet mogelijk maakt.

Vorige maand heeft WorldCom een winst van 726 miljoen dollar over het vierde kwartaal van 2000 bekendgemaakt, tegen 1,3 miljard dollar in hetzelfde kwartaal van 1999. Het bedrijf ziet zich gedwongen tot ingrijpoende kostenverlaging en herstructurering.