Selectie Theater

Het rookkwartier

Pijnlijke grappen in het rookkamertje van een ziekenhuis, door Rik Hoogendoorn en Bruun Kuijt (Echte Mannen). 2, 3 mrt Leiden Laktheater.

Diana

Vera Mann schittert in een eenpersoonsmusical over de verongelukte prinses, al hadden de liedjes puntiger gekund. 2 mrt Rijswijk Schouwburg; 3 mrt Venray Schouwburg; 6 mrt Bergen op Zoom De Maagd; 7 mrt Breda Chassé Theater; 8 mrt Purmerend De Purmaryn.

Blind Date

Liz Snoijink en Peter Tuinman in een suggestieve toneelversie van de film van Theo van Gogh, als het hulpeloze paar dat na de dood van het dochtertje alleen nog maar kan praten via een pijnlijk rollenspel. 2 mrt Drachten De Lawei; 3 mrt Eindhoven Stadsschouwburg; 6 mrt Apeldoorn Orpheus; 7 mrt Rijswijk Schouwburg; 8 mrt Bergen op Zoom De Maagd.

Eten & Dansen

Ironische relatiekomedie van Haye van der Heyden, waarin vier acteurs cabareteske scènetjes spelen, elkaars rollen becommentariëren en rake terzijdes naar het publiek geven. 2 mrt Alphen aan de Rijn Parktheater; 3 mrt Veldhoven De Schalm; 7 mrt Wassenaar Warenar; 8 mrt Eindhoven Stadsschouwburg.

Hengst

Hoekige bokstragiek in een solo van John Buysman, met de blanke blues als begeleiding. 2 mrt Capelle aan de IJssel Isala; 3 mrt Arnhem Stadsschouwburg; 7 mrt Naaldwijk De Naald; 8 mrt Spijkenisse De Stoep

Mooie boel

Geestige puntdichten en absurde logica van de mompelende cabaretier Kees Torn. 2, 3 mrt Rotterdam Zuidplein; 6 mrt Eindhoven Stadsschouwburg; 7 mrt Vlaardingen Stadsgehoorzaal; 8 mrt Arnhem Schouwburg.

Little Shop of Horrors

Bill van Dijk, Joke de Kruijf, Thomas van Luyn en de vleesetende plant in de geestigste musical van dit seizoen. 3 mrt Rotterdam Zuidplein; 6 mrt Veghel De Blauwe Kei; 8 mrt Kampen Stadsgehoorzaal.

Buddy

Engelse musical over de rock-carrière van Buddy Holly, waarin de vrolijke muziek de boventoon voert. 2, 3 mrt Haarlem Stadsschouwburg; 6, 7 mrt Sittard Stadsschouwburg.

Knurft

Spitsvondig solocabaret van Mark van de Veerdonk in het teken van de bonte jaren zeventig. 2 mrt Dronten De Meerpaal; 3 mrt Drachten De Lawei.

Vergeef ze, ze weten niet wat ze doen

Minou Bosua en Ingrid Werner, alias de Bloeiende Maagden, spelen cabaret over de zin van het leven, als een spannende quiz met diverse kandidaten en harde vragen. 6 mrt Nijmegen Stadsschouwburg; 7 mrt Zutphen Hanzehof.

There's no Business like Show Business

Vrolijke revue met de grootste hits van Irving Berlin in een lichtvoetig biografisch kader en Jon van Eerd als bezienswaardig middelpunt. 2, 3 mrt IJmuiden Stadsschouwburg; 8 mrt Winterswijk De Storm.

42nd Street

Een musical als een schuimtaart, met massale tapdans, weelderige tableaus en vakwerk van Angela Schijf, Mariska van Kolck, Bart Oomen en Gerrie van der Klei. T/m 8 mrt Leeuwarden De Harmonie.

Veni Vidi Vici

Vaart, fantasie, flair en veel multi-culturele grappen in het cabaret-debuut van Najib Amhali. 3 mrt Someren De Ruchte.

De pianostemmer

Cabaretier Bert Klunder speelt een somberaar die grappig is ondanks zichzelf. 2 mrt Baarn De Speeldoos; 3 mrt Bladel Den Herd; 6, 7 mrt Zoetermeer Stadstheater; 8 mrt Stadskanaal Geert Teis.